VDL Nedcar helpt 600 mensen aan een baan.

6 september 2016

Autofabriek VDL Nedcar in Born heeft tot aan de zomervakantie 600 uitkeringsgerechtigden aan een baan geholpen.

Het gaat om 300 mensen die een WW-uitkering hadden en 300 met een bijstandsuitkering.Noodzakelijke investeringen
Dat cijfer maakte directeur Joost Govaarts bekend in een informatiebijeenkomst van de statencommissie voor economische zaken. Die ging over de noodzakelijke investeringen om de positie van het bedrijf te versterken en de rol van de provincie daarin.

BMW
Sinds de overname in 2013 door VDL, en met BMW als nieuwe grote klant is het aantal personeelsleden gestegen van 15 honderd naar 32 honderd. En daarvan zijn er dus 600 die een uitkering hadden.

‘Geweldig succes’
Govaarts noemt dat resultaat een geweldig succes. “Ik denk dat er weinig bedrijven zijn die zoveel medewerkers uit de bakken gehaald hebben en weer een nieuw perspectief hebben kunnen bieden”, aldus de VDL Nedcar directeur. “En we gaan ermee door.” Want tot het einde van het jaar zijn er nog eens 800 nieuwe medewerkers nodig.

Belgische werknemers
Volgens Govaarts ligt het geheim van het succes in de extra en intensieve begeleiding van de uitkeringsgerechtigden. Hij meldde ook dat via het Vlaamse arbeidsbureau VDAB 2 tot 300 nieuwe personeelsleden uit België zijn aangetrokken. Van de huidige 32 honderd werknemers is 15 procent Belg en 1,5 procent Duitser, zei Govaarts.nedcarl1