Sif Group Roermond breidt komende jaren verder uit

17 januari 2016

en-

Sif Group uit Roermond heeft met het oog op de positieve toekomst in haar markt besloten om de productiecapaciteit uit te breiden. Dit betekent dat zowel in de hoofdvestiging in Roermond als in Rotterdam op de Maasvlakte 2 voor ruim € 60 miljoen zal worden geïnvesteerd.

In Roermond wordt ca. € 20 miljoen geïnvesteerd in nieuwe productie machines en operationele aanpassingen om de productie uitbreiding mogelijk te maken.

In Rotterdam zullen op de Maasvlakte 2 een assemblage hal en coating hal worden gerealiseerd. Tevens zal hier een op- en overslag terrein ter grootte van ca 40 ha. worden ingericht, waardoor directe levering aan de offshore klanten mogelijk wordt. Deze faciliteit zal volgens plan begin 2017 volledig operationeel zijn.

Naast het grootste deel van de productiefaciliteiten zal het hoofdkantoor van de Sif Group in Roermond gevestigd blijven.

Het totaal aantal arbeidsplaatsen bij Sif Group zal in de komende jaren aanzienlijk toenemen. De uitbreiding brengt tevens met zich mee dat aanvullende mogelijkheden ontstaan voor kennis arbeidsplaatsen, zoals in projectleiding, engineering en productie aansturing, voornamelijk in het hoofdkantoor te Roermond.