140 nieuwe banen bij Medtronic

3 mei 2016

Medisch-technologiebedrijf Medtronic gaat het distributiecentrum in Heerlen uitbreiden. Daardoor komen er 140 nieuwe banen bij.

De uitbreiding is nodig omdat de activiteiten in Opglabbeek (België) en Rolo (Italië) voor een deel naar Heerlen worden overgeheveld.Sterke groei
De schaalvergroting is nodig omdat Medtronic in Europa verder denkt te groeien. “De nieuwe faciliteit in Heerlen biedt de mogelijkheid om deze verwachte Europese groei op te vangen”, aldus Sikko Zoer vicepresident klantenservice van het bedrijf. Medtronic heeft verschillende locaties bekeken. Uiteindelijk is voor een uitbreiding naast het bestaande distributiecentrum in Heerlen gekozen.

6,5 miljoen euro
Eerder kondigde het Amerikaanse bedrijf al aan 6,5 miljoen euro in zijn vestiging in Heerlen te gaan investeren. Het bedrijf gaat ook de klantenservice, en financiële en logistieke afdelingen in Heerlen vestigen.

900 mensen
Bij Medtronic in Heerlen werken op dit moment zo’n 900 mensen. Vanuit Heerlen wordt medische apparatuur naar Afrika, het Midden-Oosten en Europa verzonden. Het concern heeft ook een onderzoekscentrum in Maastricht en een productiehal in Kerkrade